NL
Log in

Hockey Club Lokeren

 
  July 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

 Vind je hockey tof? Lijkt het je leuk om een enthousiast jeugdteam training te geven? Waarmee je tegelijkertijd spelenderwijze ook je vaardigheden oefent om voor een groep te staan! En bovendien help je onze club verder groeien! 

Wij zorgen voor een opleiding (demo-training met voorbeelden), oefenstof voorbeelden, een gedegen trainingsstructuur en ondersteuning ter plekke. We laten je eerst bv eens meelopen met een andere trainer.  Ook is de Aspirant-Trainer opleiding beschikbaar voor je. 

Jij bent minstens 16 jaar en zorgt voor een goed humeur, enthousiasme en regelmatige aanwezigheid. Als trainer krijg je ook een (bescheiden) vergoeding, en zo'n cool trainingspak voor de vaste trainers. :-)

We zijn op zoek naar trainers voor onze jeugdteams, vanaf U7, voor het nieuwe seizoen vanaf sept 2020, maar ook nu al kan je beginnen. We houden natuurlijk rekening met de leeftijd van trainer en ploeg.

Interesse? Laat het Kurt Geerts, onze trainerscoordinator weten, (kurt_geerts@telenet.be) of spreek eens met de huidige trainers. 

Voor het nieuwe seizoen hebben we een goed zicht nodig op de leden, oa voor inschrijving van de teams, en het bepalen van de open plaatsen voor nieuwe leden. Daarom vragen we elk lid die zou willen stoppen met hockey bij ons, zich officieel via het afmeldformulier af te melden. We vragen om dit voor 15 mei te doen. Bij afmelding blijf je lid tot 31 juli 2020, dat geldt als einde van dit seizoen. 

Voor de overgrote meerderheid: Zonder afmelding blijf je automatisch lid en hoef je dus niets te doen. De lidgeld-facturen zullen in mei of begin juni verstuurd worden. 

Graag willen we laten weten dat ook wij uiteraard de situatie rondom Covid van dicht opvolgen. Sinds de Veiligheidsraad van vrijdag 24 april heeft de hockeywereld weer een positief perspectief wat betreft een gedeeltelijke herstart van ploegsporten die in openlucht worden beoefend. Het is echter belangrijk om van het begin te onderstrepen, dat dit volledig onder voorbehoud is van een gunstige evolutie (daling) van het aantal besmettingen en de hoeveelheid personen die opgenomen moeten worden wegens een COVID-19 besmetting. Als die evolutie in de cijfers geen stabiliteit vertoont, is het goed mogelijk dat de herstartmogelijkheden in negatieve zin herzien worden.

We volgen in deze uiteraard volledig de richtlijnen van de overheid, gemeente en de hockeybond.

De hockeybond heeft alle clubs laten weten dat het hun bedoeling is om uniforme en gemeenschappelijke richtlijnen voor te stellen, om te helpen met de herstart van de trainingen in de clubs, om deze op een veilige en gecoördineerde manier te organiseren. De volgende elementen maken er deel van uit :     

 • een gezondheidsprotocol, met aanbevelingen op het vlak van hygiëne en sociale contacten;
 • voorbeelden van oefeningen, in lijn met wat de officiële aanbevelingen toelaten;
 • een communicatie kit die clubs kunnen helpen om snel met hun leden en medewerkers te communiceren.

 

Ook wij bij Hockey Club Lokeren zijn er klaar voor - en onze trainers zien er naar uit - om zodra het is toegestaan, aangepaste hockeyactiviteiten (trainingen, onderlinge wedstrijden, toernooivormpjes, ..) te organiseren. Het zal misschien een beetje aanpassen zijn, maar we gaan al blij zijn weer iets van hockey te kunnen doen!

Nog even voor de duidelijkheid: Het blijft dus zo dat - tot specifiek tegenbericht - op onze club, op onze velden, in ons clubhuis, geen enkele activiteit is toegelaten. Zelfs niet met 2 of 3 even een balletje slaan. 

Goed nieuws in deze tijden:

De inschrijvingen voor de aangekondigde Tom Boon Hockey Stage gaan open deze zondag 22/3 om 12u.    

Verbeter je hockeyskills op hoog niveau! 

Tom Boon Hockey Stage @ Hockey Club Lokeren

 • Waar: gewoon op onze club, Hockey Club Lokeren
 • Wanneer: week van 24-28 augustus 2020
 • Voor wie: voor 6-15 jaar
 • Kostprijs: rond 165 euro
 • Aantal plaatsen: 50.  Leden krijgen voorrang in de eerste maand van inschrijvingen. Let op: onze ervaring leert dat onze kampen snel vol zijn, dus wees er snel bij.
 • Meer info op de site van Tom Boon Hockey Camps

Inschrijven gaat direct via de site van Tom Boon Hockey. (Dus NIET via onze Twizzit site). 

 

Alweer vier teams zijn de Corona Hockey Team Challenge op super originele manier aangegaan! Al deze coole filmpjes laten weer veel fun, originaliteit en team-spirit zien!

Ga met jouw team ook de Corona Hockey Team Challenge aan, stuur ons jullie beste filmpje met originele skills en (video-)tricks!

 
Briljant, vrolijk Corona Hockey Team Challenge filmpje van onze U16 Girls 1 ! Alweer een van onze teams dat ook in Corona tijden prima aan elkaar pass-t.. Dames en heren, welkom in Lokeren!   The boys : U11 B-1 geeft het goede voorbeeld in de Corona Hockey Team Challenge filmpje! Alweer een van onze teams dat ook in Corona tijden prima aan elkaar pass-t.. Mooi, mooi! Pas wel op voor de appel!
     
 
Ook de U12 Girls zijn de Corona Hockey Team Challenge fantastisch aangegaan! Het team pass-t ook in Corona tijden prima door aan elkaar! Met een briljante save van de keepster!   Gaaf Corona Hockey Team Challenge filmpje van onze Dames 1 ! Het team pass-t ook in Corona tijden prima door aan elkaar, MET gepast commentaar (met en zonder roze sletsen...).

 

Beste leden,

Graag aandacht voor het volgende: op onze club, op onze velden, in ons clubhuis, is geen enkele activiteit toegelaten. Zelfs niet met 2 of 3 nog even een balletje slaan. 

We moeten nu allemaal samen onze verantwoordelijkheid nemen en onze kwetsbaren beschermen, door middel van vertraging van de verspreiding van het virus. We rekenen op ieders gezond verstand. 

Helaas geldt het onderstaande beeld dus voor nu:

 

 

 

 

 

 

 

 

De Hockey Belgium federatie in haar geheel (KBHB, VHL en LFH) volgt vanzelfsprekend de actualiteit rond de COVID-19 pandemie op de voet. De federale autoriteiten en onze bevoegde instanties (Sport Vlaanderen en Adeps) hebben in dat kader belangrijke instructies en richtlijnen gegeven.  Hier vindt u de volledige communicatie

De doelstelling van deze maatregelen is om een maximaal aantal landgenoten aan te zetten tot ‘social distancing’ (= het verminderen van de probabiliteit op contact tussen mensen die drager zijn van een infectie en andere niet besmette personen), dit teneinde de overdracht van het virus te minimiseren en te vertragen. De bedoeling is om ons gezondheidssyteem en de medische teams op het terrein maximaal in staat te stellen om zo normaal mogelijk te blijven functioneren en álle zieken te kunnen blijven verzorgen.

Maar opdat dit zou werken, is het van cruciaal belang dat iedereen de instructies en richtlijnen naar de letter volgt ! l We zijn ons ervan bewust dat deze een belangrijke impact hebben op de sportbeoefening en meer bepaald op het beoefenen van onze hockeysport. Maar we wensen hier nog eens krachtig en duidelijk op te roepen tot het respecteren van een aantal punten:

 • Het is niet toegelaten om hockey of een andere teamsport te beoefenen in de infrastructuren van de hockeyclubs:
  • geen wedstrijden
  • geen trainingen
 • Het is niet toegelaten om andere activiteiten te organiseren in de clubhouses (bar, vergaderzaal, kleedkamers, fitnesszaal,…)  
  • geen meetings
  • geen tactische sessies
  • geen fitness sessies

 

Ook de Red Lions en de Red Panthers geven het voorbeeld

In dit kader, en ondanks de uitzondering die door de regering wordt toegestaan voor de elite atleten, hebben onze nationale teams besloten om niet in team te trainen gedurende minstens twee weken. Ze willen zo het voorbeeld geven, door hun sociale verantwoordelijkheid te nemen. Dit geldt voor Red Lions die de Spelen van Tokio voorbereiden, maar ook voor de Red Panthers en alle jeugdteams.

U14 Girls is de Corona Hockey Team Challenge fantastisch aangegaan! Het team pass-t ook in Corona tijden prima door aan elkaar! 

Ga met jouw team ook de Corona Hockey Team Challenge aan, stuur ons jullie beste filmpje met originele skills en (video-)tricks!

Hieronder of op facebook zetten de U14 Girls de trend voor Hockey Club Lokeren. 

12-3-2020: 17h00 Update naar aanleiding van Covid-19: 

Alle hockeyactiviteiten (wedstrijden, trainingen, initiaties, ..) zijn geschorst vanaf vandaag 12/3 tot minstens 31 maart. 

Dit werd zojuist gecommuniceerd vanuit de KBHB, VHL en LFH. Dit vervangt ons vorige bericht (waarin we als club al aankondigden de trainingen te schrappen). Clubs wordt aangeraden geen vervangende activiteiten te organiseren, wat we uiteraard ook niet gaan doen. 

Voor alle andere officiële richtlijnen rond het coronavirus, raadpleeg de officiële website.

Op zaterdagochtend 1 februari zijn, onder het genot van sandwiches en drankjes, in twee sessies, eerst de trainers en daarna de coaches bij elkaar gekomen.

Kurt Geerts, onze trainingscoordinator, zette er de aanpak van het coachen en trainen uiteen, ondersteund door een aantal zeer sterke filmpjes van de Belgische en Nederlandse Hockeybond. Als trainingscoordinator kon Kurt ook de visie van de VHL doorgeven, waar we ons als club volledig achter kunnen zetten.

Samen met Kurt, lichtte voorzitter Jacko, het Sportieve Charter van de club toe (hier te vinden). 

Enkele kernpunten:

 • Fairplay is een absolute must. Winst is hieraan ondergeschikt. De coach (en ouders) beseffen dit en letten hierop. 
 • De coach is de enige die tactische aanwijzingen geeft, supporters moedigen aan. (Anders wordt het verwarrend voor de spelers.)
 • Coachen/trainers: begeleiden ontwikkeling van spelers. Spelers moeten zelf leren keuzes maken (geen playstation coach).
 • De opbouw van een training volgt een herkenbare structuur die gehanteerd wordt over alle trainingen. Structuur en herkenbaarheid zijn immers zeer belangrijk tijdens de ontwikkeling van een kind. 
 • We streven ernaar het hockeyplezier voor zoveel mogelijk leden zo groot mogelijk te maken. Alle spelers, sterk of zwak, spelen tijdens een match. Daar zorgt de coach voor.
 • De Sportieve Commissie is verantwoordelijk voor de samenstelling van de teams (in overleg met categoriecoordinatoren en coaches). Vanaf de U12 streven we met meer nadruk naar homogene teams – dat betekent zo veel mogelijk spelers van een gelijk niveau in een team. Dat wil zeggen een team waarvan de spelers bijvoorbeeld op VHL-1 niveau goed
  meekunnen en het ander team waarbij de spelers goed in de VHL-3 reeks passen. We doen dit om iedereen zoveel mogelijk plezier in het hockey te laten beleven.
 • En het voornaamste: DANK U TRAINERS en COACHES om iedere week klaar te staan voor onze jeugd en oudere jeugd!!

 

Met veel genoegen maken we bekend dat Sophie Callebaut vanaf begin februari onze sponsorgroep zal trekken. Sophie is enthousiaste hockeymoeder van Alice en Lucie en binnenkort gaat Odette het ook eens proberen bij de Oefenjeugd.. 

Samen met mede-sponsorgroeplid Bram Ronsse zijn ze er direct ingevlogen! Er zijn bijvoorbeeld twee nieuwe publiciteitsovereenkomsten gesloten (waarover u binnenkort meer zal vernemen) en ook het sponsordossier en de -pakketten worden opgefrist. Aarzel dus zeker niet bij eventuele interesse om Sophie of Bram (of iemand van bestuur) eens aan te spreken of stuur even een mailtje naar sponsoring@hockeylokeren.be! Er zijn vanuit sponsoring verschillende formules uitgewerkt om ons als Hockey Club Lokeren verder te laten groeien!

Sophie neemt deze positie over van Geert Van Hecke die vanaf de opstart van de club de sponsoring ter harte heeft genomen. We willen Geert van harte bedanken voor al het verzette werk en wensen hem veel succes met zijn zaak, het "Tegelhuys", in Lokeren!

Bespeelbaarheid veld

Als het veld onbespeelbaar is (vorst of zware sneeuwval), zal dit hier tijdig gecommuniceerd worden. (streven: tenminste 2 uur op voorhand). 

 

Recent
Nieuwe seizoen 2020-21: teams en trainingsschema
Zoals aangekondigd kunnen jullie de team
15/06/2020
Inleveren keepersmateriaal - zaterdag 20 of 27 juni
  Om het nieuwe seizoen voor te bereide
14/06/2020
Zomerkamp juli ism stad gaat door - er zijn nog plaatsen
Goed nieuws, het zomerkamp hockey begin
11/06/2020
Einde trainingen: 27 juni
De laatste trainingen zullen zijn in de
06/06/2020
Nieuwe seizoen 2020-21: teams en trainingsschema - eind juni
De sportieve commissie, samen met de cat
06/06/2020
Inschrijvingen open tot 15 juni voor nieuwe leden (beperkt)
Wil je ook graag hockeyen? In onze jeugd
01/06/2020
Trainingen: veel blije gezichten! Denk wel aan ophaaltijd
De aangepaste trainingen lopen voorspoed
29/05/2020
De trainingen starten weer! Kijk hoe deze gaan verlopen in onze video
We hebben een GO: vanaf 18 mei starten w
17/05/2020
Coming up..
Gold Sponsor
Sponsors
Verjaardag
09/07
Ivan Van Duysen
09/07
Tom De Leenheer
09/07
Thomas Goossens
11/07
Claire Desrumaux
11/07
Kato De Leenheer
11/07
Nore De Leenheer
12/07
Elle De Leeuw
12/07
Wim Vandriessche
14/07
Simon Tollenaere
14/07
Steven Van Caneghem
15/07
Fleur Hejazi
16/07
Ivan Goossens
16/07
Rieneke Berbee
16/07
Jeroen Bels
16/07
Nand Temmerman
16/07
Pieter Troch

Hockey Club Lokeren | Accommodatie : Heilige Geestmolenstraat 42B, 9160 Lokeren | info@hockeylokeren.be

© 2019, website powered by Twizzit.com