Hockey Club Lokeren

Veelgestelde vraag: kan ik ook als volwassene aan hockey beginnen?
Antwoord: Jazeker! We doen aan StartToHockey (ook bekend als Trimhockey), zie het trainingsschema voor de tijd. We zijn al met meer dan 40 volwassenen met steeds meer, nauwelijks of geen hockeyervaring, en de sfeer is geweldig!

Iedere eerste training van de maand is het instapmoment. Dit is omdat het leuker is om met een aantal nieuwe hockeyers tegelijk te beginnen, en bovendien is dat beter te organiseren binnen de training. Dus alle volwassenen die eens willen proberen, jullie zijn van harte welkom op de eerste training van de maand en we kijken er naar uit! 

We beginnen met trainingen, maar we doen ook mee aan de recreatieve Trimmerscompetitie, met ongeveer een wedstrijd per 4 weken op een doordeweekse avond. 

Lijkt het je ook wel wat om op een recreatieve manier, sportief bezig te zijn, en wil je het eens proberen, spreek gerust iemand aan, en schrijf je dan ook in via onze site www.hockeylokeren.be onder de knop "Leden" en "Proeflessen".

Tot ziens van de StartToHockey (Trimmers) van Hockey Club Lokeren!

 

De beide liga's van hockey (Vlaamse en Franstalige) VHL en LFH, hebben vanaf 2014 de opzet van de competitie voor de jeugd herzien. Dit is ingegaan vanaf het seizoen 2014-2015. 

Concreet :

- CATEGORIEEN :
De categorieën “miniemen, preminiemen en eekhoorntjes” vervallen en worden vervangen door categorieën van 1 geboortejaar; wij noemen ze voortaan U7, U8, U9, U10, U11, en U12. Cadetten worden U14, Scholieren U16, Junioren U19. Er zullen geen wedstrijden meer georganiseerd worden voor de categorie “kuikentjes”.

Voorbeeld: spelers die de leeftijd van 6 jaar hebben en die de leeftijd van 7 jaar niet bereiken tijdens het kalenderjaar van het beginnend sportief seizoen (bv. het jaar 2014 voor het seizoen 2014-2015), zijn speelgerechtigd om te spelen in de categorie U7.

Voor het seizoen 2015/2016 kan u alvast rekening houden met volgende leeftijdscategorieën :

  • U7 : spelers van het geboortejaar 2009 
  • U8 : spelers van het geboortejaar 2008 
  • U9 : spelers van het geboortejaar 2007 
  • U10 : spelers van het geboortejaar 2006 
  • U11 : spelers van het geboortejaar 2005 
  • U12 : spelers van het geboortejaar 2004 
  • U14 : spelers van de geboortejaren 2003 en 2002 
  • U16 : spelers van de geboortejaren 2001 en 2000 
  • U19 : spelers van de geboortejaren 1999, 1998 en 1997

 

- GROOTTE VAN HET SPEELVELD/CATEGORIE 

Geldt zowel voor jongens als voor meisjes :

• de U12 zullen op een 1/2 veld spelen zoals voorheen, met 8 spelers tegen 8 (waarvan 1 keeper)
• de U11 zullen op een 1/2 veld spelen zoals voorheen, met 8 spelers tegen 8 (waarvan 1 keeper)
• de U10 zullen op een 1/2 veld spelen, met 8 spelers tegen 8 (waarvan1 keeper); (dus ook de meisjes voortaan!);
• de U9 zullen op een 1/4 veld spelen, met 6 tegen 6 waarvan 1 keeper (zoals het huidige systeem van de preminiemen meisjes)
• de U8 zullen op een 1/8 veld spelen, met 4 tegen 4 zonder keeper (zoals het huidige systeem van de eekhoorntjes meisjes) ;
• de U7 zullen op een 1/8 veld spelen, met 4 tegen 4 zonder keeper (zoals het huidige systeem van de eekhoorntjes meisjes) ;  

- DEROGATIES :
De regels voor dalende derogaties blijven onveranderd (daling van 1 categorie is toegestaan, met maximum 1 derogatie voor U7-U8-U9 en maximum 2 voor U10-U11-U12). U dient hiervoor nog steeds een verzoek in te dienen middels specifiek formulier ter attentie van de jeugdcommissie, die daarvoor haar goedkeuring moet geven.

Wat de stijgende derogaties betreft echter, zal het mogelijk zijn om niet 1 maar 2 categorieën te stijgen (tot en met U11) zonder voorafgaand akkoord van de jeugdcommissie. Zo zal een « U10 » in « U12 » mogen spelen zonder specifieke aanvraag. Om evenwel 3 categorieën te stijgen, zal er nog steeds een specifieke aanvraag moeten worden gedaan met bijhorend medische attest. Vanaf U12 blijft de reglementering inzake stijgende derogaties onveranderd t.o.v. huidig seizoen.

- SELF-PASS : De self-pass zal worden toegepast vanaf U9

- INSCHRIJVING VAN DE PLOEGEN EN BEPALEN VAN DE STERKTE VAN DE PLOEGEN :
Elke club zal zijn teams in juni 2014 moeten inschrijven voor een specifieke categorie (U7, U8, …), voor een specifiek niveau (heel sterk, sterk, middelmatig en zwak) én ook (en dat is nieuw) vergezeld van een verplicht op te maken puntentotaal per ploeg. Het cijfer dat de jeugdverantwoordelijke van de club per ploeg moet uitrekenen, wordt bepaald door de punten die u voor elk van de spelers in de betrokken ploeg toekent. Om ‘vergelijkbare’ cijfers te hebben over de clubs heen, zal u per ploeg (desgevallend geëxtrapoleerde) totalen moeten maken op basis van 6 spelers in U7 en U8, 9 spelers in U9, en 12 spelers in U10, U11 en U12.

Een speler ontvangt punten op basis van :

• zijn/haar spelniveau (van 0 punten voor een starter, tot 5 punten voor een zeer sterke speler)

• het aantal jaren dat hij/zij ervaring heeft (1 jaar = 1punt, 2 jaren =2 punten, enz..)

• de afdeling in de welke de speler aantrad het voorafgaand seizoen (div 1= +8 punten, div 2=+6 punten, div 3= +4 punten en div 4= 0 punten)

Bij het inschrijvingsformulier zullen jullie een spreadsheet model ontvangen om jullie te helpen voor de berekening van de waarden per ploeg. Om de ploegen te verdelen over poules van vergelijkbaar niveau zal de jeugdcommissie zowel rekening houden met het verzoek van de clubs inzake het gewenste niveau, als met de berekende waarden per ploeg.

Hockey Club Lokeren | Accommodatie : Heilige Geestmolenstraat 42B, 9160 Lokeren | info@hockeylokeren.be

© 2019, website powered by Twizzit.com