NL
Log in

Hockey Club Lokeren

Beste leden, ouders, grootouders, 

Onze bar steunt op vrijwilligers. Vele handen maken licht werk. We zijn nog op zoek om enkele shifts tijdens de trainingen in te vullen, anders zal de bar helaas dicht blijven. Alle beetjes helpen! 

Wil en kan je wekelijks of twee-wekelijks een shift voor je rekening nemen, meld je dan aan via dit formulier. Bij voorbaat dank!

Bij vragen, kan je steeds contact opnemen met Wendy Peleman (info@wendypeleman.be).

Beste vrijwilligers,

Als het verstrijken van de vakantie al één voordeel heeft, dan is het dat het nieuw hockeyseizoen er aan komt. En het lijkt ons alvast aangewezen om bij de start van het seizoen één van de essentiële hoekstenen van de club in de picture te zetten : ons legioen vrijwilligers!

Graag nodigen we dan ook alle vrijwilligers (arbiters, trainers, coaches, managers, bargroep, bouwgroep, … enz.) met partner uit op vrijdag 30 augustus aanstaande, om 19u in het clubhuis. We zullen jullie daar niet enkel voorzien van een hapje en een drankje, maar zullen jullie ook enkele primeurs/nieuwtjes meegeven die de club verder vorm zullen geven naar de toekomst toe.

Aansluitend kunnen jullie de beentjes strekken op onze eerste ‘Seasons kick-off’, een spetterende fuif met als themaSilver & Blue’.

Graag even inschrijven via dit formulier, zodat we ons organisatorisch kunnen voorbereiden. 

Tot dan!

Het bestuur van Hockey Club Lokeren

  

Geen betere manier om het nieuwe hockeyseizoen officieel in te zetten dan op onze eerste ‘SEASONS KICK-OFF: The ‘Silver & Blue edition’.

Een spetterende fuif waar we - jong en iets minder jong - op vrijdag 30 augustus aanstaande de nodige fysieke inspanningen kunnen leveren op de muziek van dj TOM D, we kunnen klinken op het nieuwe seizoen, en we ongetwijfeld een paar nieuwtjes kunnen uitwisselen. Wie weet zitten er wel een paar primeurs bij…

Dit alles in ons clubhuis, dat voor de gelegenheid zal worden omgetoverd tot de sfeervolste fuiflocatie in Lokeren en omstreken.

Plaats: Clubhuis Hockey Club Lokeren

Deuren: open om 21u

Inkom: gratis

Dresscode: een tikkeltje Silver & Blue wordt geapprecieerd!

Tot dan! 

Met trots kunnen we aankondigen dat we onze trainersstaf voor komend seizoen zullen versterken met een drietal internationaal ervaren spelers en trainers, samen goed voor meer dan 130 caps! Dit is mogelijk dankzij onze goede samenwerking in de regio. 

Zij zullen samen met onze trainers, onze doorgedreven en continue trainers-opleiding en -begeleiding, zorgen voor weer een sprong in hockey-technische en -tactische vaardigheden voor onze ploegen! 

We tellen af naar de start van de trainingen vanaf maandag 26 augustus. Binnenkort meer nieuws! 

Zoals aangekondigd kunnen jullie de teams (selecteer seizoen 2019-20) en het trainingsschema voor 2019-2020 vinden op de onze site. 

Iets nieuws dit jaar is de MultiSkillz for Hockey, dat we gaan aanbieden aan alle U7-U10 jeugd. Hierbij wordt hun bewegings- en balvaardigheid zowel algemeen als hockey-specifiek verbeterd.

We zijn alweer gegroeid tot maar liefst 26 competitie-teams, met daarnaast nog Oefenjeugd en Trimmers. 

Dank aan de sportieve commissie, samen met de categorie-coördinatoren en de trainingscoordinator voor hun goede werk, rekening houdend met de nieuwe leden, afmeldingen, veld-indeling, beschikbaarheid trainers etc. 

Dit is tevens een goede gelegenheid om ons Sportieve Charter te delen, met informatie over Coaches, Managers, Categorie-coördinatoren en de Sportieve Commissie.

Alsook onze principiële uitgangspunten waarvan we deze even willen aanstippen: Het streven is altijd om zoveel mogelijk leden – sterk of minder sterk - te kunnen laten deelnemen aan wedstrijden. We streven ernaar de teams zo in te schrijven dat speeltijd gemaximaliseerd wordt, rekening houdend met gebalanceerd aantal spelers per team en in het geheel van de club.

Onze hockeyfamilie is in rouw. Diepbedroefd moeten wij afscheid nemen van Benjamin Verhellen, liefdevolle papa van Benoit (U8 Boys) en zeer gewaardeerd vrijwilliger/trainer/coach binnen onze club. 

De sportieve commissie, samen met de categorie-coördinatoren en de trainingscoordinator zijn volop aan de slag met het voorbereiden van het nieuwe seizoen. Dit is een mooie puzzel waarbij we rekening houden met de nieuwe leden, afmeldingen, veld-indeling, beschikbaarheid trainers etc. 

Na de examens, op 26 of 27 juni, zullen we de teams en het trainingsschema voor 2019-2020 publiceren. 

Dit is tevens een goede gelegenheid om ons Sportieve Charter te delen, met informatie over Coaches, Managers, Categorie-coördinatoren en de Sportieve Commissie.

Alsook onze principiële uitgangspunten waarvan we deze even willen aanstippen: Het streven is altijd om zoveel mogelijk leden – sterk of minder sterk - te kunnen laten deelnemen aan wedstrijden. We streven ernaar de teams zo in te schrijven dat speeltijd gemaximaliseerd wordt, rekening houdend met gebalanceerd aantal spelers per team en in het geheel van de club.

De laatste trainingen van dit seizoen zijn gepasseerd, het was weer super tof. A big Thank You aan het hele trainersteam en de trainings-coordinator! Top!

De meeste teams hebben zich ingeschreven voor een of meerdere toernooien, en zullen daar nog veel hockeyplezier beleven.

Je kan deze zomer ook genieten van tophockey in de Hockey Pro League wedstrijden, of natuurlijk op het EK in Antwerpen (met België, Nederland, Duitsland, ..) ! 

Er zijn ook nog enkele plaatsen in ons zomerkamp in augustus (voor ervaren spelers geboren tussen 1-1-2006 en 31-12-2010)

Nieuwe leden: schrijf je zo snel mogelijk in, maar voor 8 juni. Leden die stoppen: schrijf je uit voor 1 juni

Geniet van de zomer! 

Onderstaand verzoek namens onder andere de Hockey Bond: 

“Sportizon, Golazo Sports en de Royal Belgian Hockey Association organiseren van vrijdag 16 tot en met zondag 25 augustus de Belfius EuroHockey Championships Antwerpen 2019.  
Met andere woorden: de Europese kampioenschappen hockey… dat is tien dagen tophockey in eigen land op de gloednieuwe site aan het Wilrijkse Plein, Antwerpen.

We hopen onze Red Lions en Red Panthers op te vrolijken naar Europees goud. De competitie zal zwaar zijn, omdat de Europese kampioenschappen 16 van de beste nationale ploegen herbergen (8 in de heren-competitie, 8 in de dames). 
De winnaar in elke wedstrijd kwalificeert automatisch voor de Olympische Zomerspelen in Tokyo 2020.

Voor het nieuwe seizoen hebben we een goed zicht nodig op de leden, oa voor inschrijving van de teams. Dat moeten we begin juni al doen. Daarom vragen we elk lid die, om welke reden ook, zou willen stoppen met hockey, zich af te melden. Afmelden als lid moet via het afmeldformulier voor 1 juni voorafgaande aan het nieuwe seizoen. Zonder afmelding blijf je lid. Geef het ook even door aan je coach. 

Dit geldt overigens ook voor nieuwe leden; graag zo snel mogelijk aanmelden, voor 30 mei, dan kunnen we daarmee rekening houden met indeling nieuwe teams. (Het mag later ook nog, maar dan zonder zekerheid team).

Huidige leden hoeven niets te doen, je blijft automatisch lid als je je niet afmeldt.

In de zomervakantie vinden de volgende hockey-kampen plaats: 

 

 

 

 

 

Zomer: 1- 5 juliHCL ism Stad Lokeren:

 • Een kamp met nadruk op spel en plezier !
 • Alle niveaus, beginners en gevorderd, geboren tussen 1-1-2005 en 31-12-2012. Inschrijving via de Stad. De online inschrijvingen starten op maandag 20 mei om 19 uur voor de periode 1 tot en met 5 juli.

 

Zomer: 19-23 augustus: door HC Lokeren:

 • Een goede mix van het oefenen van de hockey skills, spel en plezier!
 • Voor hockeyspelers met ervaring, geboren tussen 1-1-2006 en 31-12-2010, voorrang voor leden.
 • Programma:
  • Hockey/activiteit: 9h - 16h (met een middagpauze). 
  • Vooropvang mogelijk vanaf 8h30. Na-opvang tot 16h30. 
  • We proberen een dagje topmatchen in te plannen op het EK!
 • Prijs: 160 euro. 
 • Zelf meebrengen: je hockeyuitrusting (stick, bitje, ..), lunch en drinken
 • Inschrijving via het inschrijfformulier op de website van Hockey Club Lokeren. We zullen dit open stellen op dinsdagavond 21 mei om 20 uur. Er zijn 50 plaatsen.

Zondagochtend genoten we van de eerste DCS Vastgoed Apero. Heren 1 gaf het beste van zichzelf op het veld in haar laatste thuismatch, aan de kant genoot men met een gin-tonic of een frisse mojito en lekkere hapjes! Na de wedstrijd gaf Dimitri van Heren 1 op ludieke wijze een overzicht van het afgelopen H1-seizoen. Naast andere relevante statistieken, vond de huldiging plaats van onder andere de Player of The Year .... 

          Zie ook het album onder Gallery

Johan, Ben en Jacko slaagden met glans voor hun praktisch examen voor "the next level" in arbitrage.

Verschillende keren per jaar worden er examens voor Club Umpire georganiseerd door de VHL. Positie, looplijnen, gebaren en signalering, communicatie en samenwerking met je collega, management van de wedstrijd, beoordelen van voordeel, game-reading en anticiperen, … allemaal aspecten die bij de opleiding tot Club Umpire aan bod komen. 

Heb je ook interesse en al een goede ervaring als scheidsrechter op basis van je Theoretisch scheidsrechter, of wil je dit graag doen, dan kunnen we je daarin coachen. Spreek ons zeker eens aan.

Goed nieuws! Thx to Sophie en Annick, mama's van de U7 Girls, zal de bar van het clubhuis voortaan al om 14u open zijn op woensdagen!

Ieder dus van harte welkom voor een kopje koffie, een drankje of een ijsje, terwijl je rustig wat werkt (er is Wifi...), iets leest of kijkt naar de training!

Waar het einde van dit seizoen al enigszins in zicht is, grijpen we graag de laatste thuiswedstrijd van onze Heren 1 aan om onze eerste DCS VASTGOED APERO TIME te organiseren.

Afspraak op zondag 5 mei aanstaande, waar onze Heren 1 het om 10u30 opnemen tegen ECLAIR.

Met onze Heren 1 ploeg die de bal meer en meer laat rollen, en de netten die regelmatig trillen, wordt het ongetwijfeld een (ont)spannende ontmoeting.

Nu ons clubhuis het stadium van de eindafwerking heeft bereikt, en we als club onze weg in en rond de site hebben gevonden, richten we het vizier graag op de toekomst. Niet alleen wat betreft de verdere uitbouw van de club op structureel vlak (waarover later meer), maar ook wat betreft de meer ‘feestelijke’ activiteiten.

Volgende datums en activiteiten schotelen we jullie alvast voor :

 • Zondag 5 mei 2019: DCS VASTGOED APERO TIME

Naar aanleiding van de laatste thuiswedstrijd van onze Heren 1 (tegen ECLAIR) organiseren we een gezellig samenzijn, begeleid door een drankje en een hapje.

 

 • Zaterdag 25 mei 2019: VOLVO CHARELS EINDE SEIZOENS EVENT

We zwaaien die dag het seizoen uit met pannenkoeken, springkastelen, kindergrime,…  Activiteiten dus doorheen de dag, opdat ook de uitploegen de tijd hebben om langs te komen.

 

 • Vrijdag 30 augustus 2019 : FUIF SEIZOENSOPENING

Was het nu 70, 80, 90 … of gewoon een gezonde mix van muziek die de ambiance binnen onze club vertegenwoordigt, we zetten al fuivend het seizoen in.

 

Tot nu toe hebben we al een fantastisch seizoen gehad. We hebben al mooie sportieve wedstrijden meegemaakt en hebben veel plezier gehad op de trainingen.

Wil je je vrienden eens laten meegenieten van een toffe training?  Wel dat kan op onderstaande data, afhankelijk van leeftijd. 

Je vriendjes of vriendinnetjes krijgen het eerste deel van de training een initiatie om met stick en bal te leren omgaan en zullen daarna samen met jou meedoen in de training! Wij zorgen voor sticks, de vriendjes moeten zelf zorgen voor sportieve kledij, scheenbeschermers, en sportschoenen. (Als het kan ook een bitje). 

We zorgen ook voor een gezellige verrassing in ons clubhuis!! 

Team Geboortejaar Datum en tijd
U7BG, U8 Girls, U9 BG 2012, 2011, 2010 Woensdag 8 mei: 14h - 15h30
U8 Boys, U10 Boys, U11 Girls

2011; 2009; 2008

Woensdag 8 mei: 15h30 - 17h
U11 Boys, U14 Boys2 2008; 2006+2005 Woensdag 8 mei: 17h - 18h30
U16 Boys, U14 Boys 1

2004+2003; 2005, 2006 (en 2007)

Woensdag 8 mei: 18h30 - 20h
U25 Girls

vanaf 2000 tot 1996

Woensdag 8 mei: 20h - 21h30
U14 Girls, U16 Girls

2004+2003; 2005, 2006 (en 2007)

Donderdag 9 mei: 18h - 19h30
Oefenjeugd

2013

Zaterdag 11 mei: 9h30 - 11h

 

We hopen heel wat vriendjes en vriendinnetjes te mogen verwelkomen, die samen met jullie hun eerste ervaringen met de hockeysport opdoen!


Mogen we vragen aan al die enthousiaste vriendjes en vriendinnetjes om zeker even aan te melden
via deze link?

Op zondag 28 april organiseren we een sessie over de Multiskillz voor Hockey. Een instructeur van de VHL komt naar Lokeren voor een praktische sessie rond het gebruik van een zeer interessant video-platform met oa oefenstof voor trainers om de algemene bewegingsvaardigheden te ontwikkelen tijdens de hockeytraining. Deze sessie is opgezet door Kurt Geerts, onze trainerscoordinator, waarmee we weer stof kunnen aanbieden om continue te verbeteren.  Deelnemers krijgen toegang tot de video-databank.

Zie alvast deze teaser!

 • Datum: zondag 28 april 2019
 • Tijd: 8u30 - 13u (sessie 9u-13u)
 • Plaats: clubhuis en veld Hockey Lokeren

Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar voor geïnteresseerde trainers en coaches, inschrijven (via dit formulier) verplicht. Wij zorgen voor ontvangst met koffie en croissant en een broodje op de middag. Sportkledij en stick meebrengen aub. 

Tot ziens!

Bij deze een belangrijke mededeling voor het theoretisch examen die verplicht is naar komend seizoen:

Eerder dit seizoen werd beslist door de bond, om ter ondersteuning van de verdere ontwikkeling van arbitrage in België, gefaseerd over te gaan naar het verplichten van het behalen theoretische examen voor spelers op volledig veld.

Betreffende de eerste al genomen stap (U19 en hoger) wil de hockeybond ons allemaal bedanken: samen zijn we erin geslaagd om meer dan 2000 spelers succesvol de kennis van de regels bij te brengen. Nu zijn we aan de volgende stap toe: 

Alle spelers geboren in 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 en 2005 moeten vóór 15/5/2019 (vóór start van het seizoen 2019-2020) succesvol het theoretische examen afgelegd hebben om te mogen aantreden in competitie.

Concreet wil dit zeggen dat dit seizoen alle U16 spelers en de 2e jaars U14 spelers het examen moeten afleggen.

Nagenieten van de receptie: op zaterdag 23 februari 2019 hieven we het glas op de start van de tweede seizoenshelft, klonken we nog even op het nieuwe jaar en wijdden we nogmaals ons nieuwe clubhuis in! Genoeg reden om te vieren dus met alle leden !

   

Onze hoofdsponsors, Volvo, Eurotaprent, Go Sport en DCS Vastgoed, werden ook even in de bloemetjes gezet!

En wie de presentatie nog eens rustig wil doornemen....

Dank je wel Eventsgroep voor de vlekkeloze organisatie !! 

 

Dank je wel Wilg Blancquaert voor de foto's, te vinden op onze site in de Gallery en op Facebook

Recent
Warme OPROEP: Tijdens trainingen helpen in de bar-shifts
Beste leden, ouders, grootouders,  Onze
15/08/2019
SEASONS KICK-OFF : The Silver & Blue edition! - 30/08/2019
Geen betere manier om het nieuwe hockeys
08/08/2019
UITNODIGING VRIJWILLIGERS : vrijdagavond 30/08/2019
Beste vrijwilligers, Als het verstrijken
08/08/2019
130 caps ! Versterking trainersstaf Hockey Club Lokeren!
Met trots kunnen we aankondigen dat we o
05/08/2019
Trainingsschema en teams voor seizoen 2019-2020
Zoals aangekondigd kunnen jullie de team
25/06/2019
Ben Verhellen
Onze hockeyfamilie is in rouw. Diepbedr
20/06/2019
Nieuwe seizoen 2019-2020: teams en trainingsschema - eind juni
De sportieve commissie, samen met de ca
07/06/2019
Trainingen afgelopen
De laatste trainingen van dit seizoen zi
27/05/2019
Coming up..
Gold Sponsor
Sponsors
Verjaardag
17/08
Daniëlle Verheijen
18/08
Joule Strobbe
19/08
Julie Van Buynder
19/08
Kato De Gryze
20/08
Fleur Abrassart
23/08
Arthur Nelissen
23/08
Jade Bracke
23/08
Kevin Van Cleemput
26/08
Sophie Voet
26/08
Inge De Braekeleer
27/08
Josephine Maes
27/08
Mattijs Feusels
28/08
Rafael Verschraegen
30/08
Noor Sonck
02/09
Wouter Rogiers
04/09
Mats Massart
04/09
Sofie Van Mieghem
05/09
Joris Verlee
05/09
Justine Houtekier
07/09
Tim Wulgaert

Hockey Club Lokeren | Accommodatie : Heilige Geestmolenstraat 42B, 9160 Lokeren | info@hockeylokeren.be

© 2019, website powered by Twizzit.com