Hockey Club Lokeren

Hockey spelregels

Jeugd:

  Handige posters met pictogrammen

Oefenjeugd, U7 en U8:

Tabel overzicht spelregels tot U7-U12

U9:

Tabel overzicht spelregels tot U7-U12

U10, U11, U12:

Tabel overzicht spelregels tot U7-U12

 

01/09/2021: Voor onze jongste spelers zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de spelregels. Deze wijzigingen kaderen binnen het principe om bij hen vooral het spelplezier en het ontwikkelen van de hockeyvaardigheden (veel balcontact, eigen inzicht verwerven) centraal te zetten. Taktiek en winnen (sturing van een coach) zijn hieraan ondergeschikt. Daarom wordt er ook geen rangschikking opgemaakt bij deze leeftijdscategorieën. Nieuwe punten zijn vooral 4 doelen op het veld, en 3 spelers

Zie de spelregel-fiche en lees meer voor de belangrijkste wijzigingen en een kort overzicht van de spelregels. 

 Volledig veld, 11 tegen 11, (U14 en ouder en volwassenen)

Afgelopen dinsdag en donderdag avond was het druk in ons clubhuis, met in totaal ongeveer 80 ouders, spelers of coaches luisterden ze aandachtig wat Ben en Johan te vertellen hadden over de huidige en nieuwe spelregels op groot en klein veld. Kon je er niet bij zijn? Geen nood! Bij lees meer vind je de powerpoints en nog meer info!

De Internationale Hockey Federatie (FIH) is gestart met een gratis ‘Rules of Hockey’ app voor iOS en Android smartphones. Deze app geeft het officiële FIH reglement van Hockey 2017 weer in een eenvoudig te gebruiken en toegankelijke manier voor iedereen. 

Klik hier voor meer info of om de app te downloaden. 

Gold Sponsors
Sponsors

Hockey Club Lokeren | Accommodatie : Heilige Geestmolenstraat 42B, 9160 Lokeren | info@hockeylokeren.be

© 2019, website powered by Twizzit.com