19/10/2021: Onze club zien we graag als een veilige en toffe omgeving. Een plaats waar iedereen met plezier kan samenkomen: los van leeftijd, geslacht, geaardheid, uiterlijk, overtuiging ... We willen als club echter niet blind zijn voor situaties waarbij sprake is van discriminatie, pesterijen, geweld of (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

Heb je hieromtrent een vraag? Zit je met iets? Een vermoeden of een klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag? Dan zijn in eerste instantie je trainer en je coach een luisterend oor.

Maar wil je je hart luchten bij iemand anders? Heb je het gevoel dat de omstandigheden de ploeg overstijgen? Weet dan dat er in de club iemand is die naar jouw verhaal zal luisteren, namelijk onze club API.

API staat voor AanspreekPunt Integriteit. Een soort vertrouwenspersoon dus.

Nelly Spitaels neemt vanaf dit seizoen deze functie op zich. Nelly is leerkracht zedenleer in het lager onderwijs en mama van Axelle, speelster bij de U7 Girls. Je kan Nelly aanspreken als je haar op de club ziet, maar je kan haar ook bereiken via api@hockeylokeren.be.

Alles wat met Nelly besproken wordt, behandelt zij in vertrouwen.