Wat heb je nodig om hockey te spelen?

De uitrusting bestaat uit:

  • een hockeystick
  • hockeyschoenen: dit zijn kunstgrasschoenen, dus met een zool met kleine zachte noppen
  • scheenbeschermers (let op: met enkelbescherming)
  • hockeysokken: dit zijn lange sokken die over de scheenbeschermers heen passen
  • een bitje - verplicht voor trainingen en wedstrijden. 
  • Zodra je aan wedstrijden deelneemt, is het aanschaffen van een clubtenue verplicht. Eerder mag ook, voor het clubgevoel!

 

      

 

Het Hockey Club Lokeren Clubtenue

Zodra je aan wedstrijden deelneemt, is het aanschaffen van een clubtenue verplicht. Eerder mag ook, voor het clubgevoel! Zie voor de alle praktische info hieronder

Hoe kies ik de juiste stick?

Bij DNA:Hockey krijg je zeer deskundig advies en kan je de sticks ook even uitproberen op een veldje in de winkel! De grootte van de stick hangt samen met uw eigen lengte. Hoe langer de stick is, hoe groter het bereik op het veld. Maar het moet natuurlijk wel handzaam blijven. Want een te lange stick hindert uw techniek. De kunst is om hier een ideale combinatie tussen te vinden. Voor de jeugd beginnen de sticks bij 18 inch. Volwassenen kunnen kiezen tot een maximum van 37,5 inch. Als u in de gaten houdt dat de stick nooit boven de navel uit mag komen, dan zit u uiteindelijk altijd goed. 

Jeugdsticks van 27 tot 35 inch (69 – 89 cm). Volwassen sticks van 36 tot 38 inch (91 – 97 cm). Een normale volwassen stick is 36.5 inch, of soms 37.5 inch. 

Koop geen stick “op de groei”. Een stick kan beter iets tekort zijn dan te lang. Bij een te lange stick speel je teveel rechtop en de slag maak je te ver van je lichaam. Terwijl je juist moet leren om diep te spelen. 

Hier vind je goede informatie over sticks (kromming, stijfheid, lengte, ..)