NL
Log in

Hockey Club Lokeren

30/12/2022: Aangeslagen en met intens verdriet probeerden we als club en als dames- en herenteams te verwerken dat ons clublid Lise Van Hecke, speelster van Dames 1, zaterdag 3 december plots was overleden.  

 
Lieve Lise, je was altijd opgewekt en actief en zeer graag gezien op de hockey en je had er veel vrienden. Met jou was er altijd leven in de brouwerij. 
Op de mooie en intense afscheidsdienst op 10 december gaven we uiting aan ons verdriet en probeerden we ons gevoel voor je in woorden te vatten. 
 
In ons hockeyclubhuis reserveren we een mooi plaatsje voor je shirt en jouw Dames-1 team zal op hun eerste wedstrijd na de winterstop op zondag 5 maart, start 11h30, Lise stijlvol eren. 
 
Veel sterkte aan familie, naasten en vrienden.

18/12/2022: De voorbije maanden werd er achter de schermen hard gewerkt om een proefproject voor zaalhockey op te starten. Voor de eerste keer nemen drie teams van de club – U12G1, U14G1 en U14B1 – deel aan de indoor competitie.

Zaalhockey wordt iets anders gespeeld dan veldhockey. Het team bestaat bijvoorbeeld uit 6 spelers en er wordt gespeeld met een lichtere bal en stick. Ook verschillen de regels voor het spelen van de bal. Zo mag bij zaalhockey alleen gepusht worden.

Onze U12-meisjes hebben hun vuurdoop reeds achter de rug en staan halverwege de competitie op een mooie tweede plaats.

 

Onze U14-ploegen starten met hun wedstrijden na Nieuwjaar.

 

18/12/2022: Evenals vorige jaren en dankzij goede samenwerking met Tom Boon Hockey Camps kunnen we ook deze zomer twee TBHC zomerhockeystages organiseren op onze eigen hockeyclub Lokeren! De stages vinden plaats in de eerste vakantieweek van 3-7 juli, en in de laatste 21-25 augustus. 

NIEUW is dit jaar het U14-U16 kamp in augustus (zelfde week 21-25 aug): heel de week, alleen in de namiddagen. Kent veel succes in andere clubs. Deelnemers met leeftijdsgenoten in de groepen. 

Tom Boon Hockey Stage @ Hockey Club Lokeren

 • Waar: gewoon op onze club, Hockey Club Lokeren
 • Wanneer:
  • kamp 1: week van 3-7 juli 2023
  • kamp 2: week van 21-25 augustus 2023
  • kamp 3 (U14-U16): namiddagen in week van 21-25 augustus 2023
 • Voor wie: voor 6-15 jaar
 • Kostprijs: zie TBHC (rond 170 euro)
 • Dag: 09u00 tot 16u30 - Toezicht vanaf 8u30 tot 17u30
 • Aantal plaatsen per kamp: 85.  Leden krijgen voorrang in de eerste maand van inschrijvingen. Let op: onze ervaring leert dat onze kampen snel vol zijn, dus wees er snel bij.
 • Meer info op de site van Tom Boon Hockey Camps


Inschrijven
gaat direct via de site van Tom Boon Hockey en zal geopend worden op zondag 8 januari om 12h (middag). (Dus NIET via onze Twizzit site). 

Er zal ook een eigen HCL kamp georganiseerd worden in samenwerking met de stad, waarschijnlijk in de tweede week juli van 10-14 juli 2023 (nog te bevestigen)

18/12/2022: Zaterdagavond 17 december werden 2 teams van Hockey Club Lokeren gehuldigd op het Sportgala van Lokeren 2022!

Na twee coronajaren was er opnieuw een echte galashow waar we met een grote delegatie aanwezig waren. 

Op het gala werden 75 Lokerse sporters of teams die in 2022 kampioen werden in de bloemetjes gezet.

Onze U14B1 (team 21-22) behaalden de titel in VHL 2 en onze U14G1 (team 21-22) behaalden, nadat ze eerder de titel in VHL 2 hadden veroverd, ook de hoogste plek in VHL 1. De teams (nu U14- en U16-spelers) kwamen met veel plezier hun beker ophalen.

PROFICIAT U14 Boys 1 en U14 Girls! 

Hockeyspeelsters Anoek Van Cauwenberg (U16G1) en Bénédicte Verhelst (U14G1) behaalden naast deze titel ook nog een persoonlijke titel respectievelijk in het dansen (nationaal) en tennis (provinciaal).

Proficiat! 

14/12/2022 Op zaterdag 3 december kwamen de Sint en zijn hockeypieten langs op de club!

De Sint en pieten waren erg onder de indruk van het nieuwe veld én van de hockeytalenten van de oefenjeugd en onze U7 t.e.m. U10 jongens- en meisjesteams.

 

Ze hebben zelf ook eens geprobeerd te hockeyen, maar gelukkig kunnen ze beter op de daken lopen.

Er was ook goed nieuws: er waren dit jaar géén stoute kinderen, hoera!

Iedeen werd getrakteerd op lekkers. Bedankt Sint & Pieten!

  

Kaarderslaan 11 te Lokeren (Temmerman Home nv).

Een kleine reminder om de bestelde dranken (wijn en bubbels) af te halen op zaterdag aanstaande.

Het hoeft daarbij wellicht niet gezegd dat een tijdige afhaling (dus voor 12u30) wordt geapprecieerd!

Tot dan... en nogmaals bedankt voor uw steun!

Hockey Club Lokeren.

 

15/12/2022: In verband met de voorspelde vrieskou mag er donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 december niet op onze velden gespeeld worden. Dus eventuele extra trainingen en wedstrijd Ladies kunnen niet doorgaan. Bericht wordt aangevuld indien rest van de week ook zo blijft.  

04/12/2022: Met grote verslagenheid en intens verdriet hebben wij het verschrikkelijke nieuws vernomen dat ons clublid, Lise Van Hecke, speelster van Dames 1, gisteren is overleden in een tragisch verkeersongeval. 
 
Lieve Lise, je was altijd opgewekt en actief en zeer graag gezien op de hockey en je had er veel vrienden. Met jou was er altijd leven in de brouwerij. 
Er zijn geen woorden voor dit onwezenlijke nieuws.
 
Veel sterkte aan familie, naasten en vrienden.
 
Voor de naaste teams zal er een samenkomst zijn op de club om elkaar te steunen in dit verlies, onder begeleiding. 

30/11/2022: Om de winterpauze te overbruggen, organiseert Hockeyclub Lokeren al voor de vierde keer het Oost-Vlaamse Wintercriterium. Het wintercriterium omvat vriendschappelijke outdoor wedstrijden met maar liefst 60 teams in de U7- tot de U12-categorie.

De eerste speeldag gaat deze zaterdag, 3 december, van start. Andere speeldagen vallen op 10 en 17 december, 28 januari en 4 en 11 februari. De deelnemende clubs – Aalst, Beveren, Constantia, Dender, Dendermonde, Lokeren en Meetjesland – zijn beurtelings gastclub om de andere clubs te ontvangen. Onze club is gastclub op 10 december voor U7-U9 en op 4 februari voor U10-U12. 

Voor het speelschema: lees meer!

Voor meer informatie over het wintercriterium kunt u terecht bij Reinout Janssen (reinoutjans@hotmail.com).

Veel plezier!

28/11/2022: Hoog bezoek! We verwachten dat de Sint en zijn (hockey)pieten op zaterdag 3 december een bezoek komt brengen aan onze club! En omdat al onze hockeykinderen zeker braaf geweest zijn, zal hij wellicht ook wat meehebben !

Sint en zijn Pieten willen ook graag wat hockey zien, en daarom spelen alle jeugdteams t.e.m. U10 onderlinge matchjes... De Pieten zullen misschien wel eens mee proberen te doen...en brengen de teams een voor een naar de Sint!

Spannend ! 

We beginnen met de oefenjeugd en gaan door tot de U10 Boys & Girls...  Begin maar vast te oefenen met zingen!

 

 

Zoek je nog een cadeau voor onder de kerstboom, dan hebben wij de ideale oplossing: onze gloednieuwe clubwear van The Indian Maharadja!

Wat kan je zoal kopen:

Een lekker warme hoodie. Je naam kan op de rugzijde gedrukt worden, de naam van je team kan op de rechtermouw.

 

 

Een trainingsbroek in navy, met onderaan ritsen in de pijpen, en een bijhorend trainingsjacket in koningsblauw of wit.

   

En tenslotte ook een regenjas, die je misschien al zag bij onze trainers.

Alles kan je aankopen bij onze partner DNA, hetzij in de winkel in Boom, hetzij online via deze link. De Club geeft je een korting van 15% op de normale verkoopprijs, reeds verrekend in de prijzen die je op de site ziet.

Veel shopplezier!

Steun onze club en je favoriete team met onze wijnactie! 

Nu de herfstkleuren terug in het land zijn en sfeer en gezelligheid de koudere temperaturen naar de achtergrond verwijzen, is de tijd aangebroken om onze jaarlijkse wijnactie te lanceren. 

Hockeyclub Lokeren heeft ook dit jaar een aantal lekkere wijnen - een fijne cava en champagne -  geselecteerd, die jullie hockeyers, familie en vrienden zeker zullen smaken. In onze selectie vinden jullie dit jaar enkele toppers uit de vorige wijnactie en enkele nieuwe wijnen die we jullie graag laten ontdekken! 

De club heeft zich in 2021-2022 nog meer op de kaart gezet met een verdere uitbreiding van de infrastructuur (nieuw tweede veld), een aanhoudende groei van het aantal leden en mooie sportieve verwezenlijkingen. Omdat ‘stilstaan’ ook naast het veld geen optie is en we graag samen met jullie werken aan de verdere uitbouw van de club in al zijn facetten, doen we ook dit jaar een warme oproep om onze club – en je favoriete team – te ondersteunen.  

  

Spelers kunnen tot 2 december 2022 hun bestellingen gegroepeerd ingeven op dit bestelformulier op onze website. Net als de vorige jaren wint het team dat het meeste verkoopt een leuke prijs! Geef dus zeker bij je bestelling aan voor welk team je bestelt! 

Op 17 december kunnen de wijnen door de spelers opgepikt worden om te verdelen tussen 10.00u en 12.30u bij Temmerman Home nvKaarderslaan 11 te Lokeren. Ideaal voor de feestdagen! 

Wens je een geschenkverpakking (per 1, 2 of 3 flessen), laat het weten aan Gert Coolsaet (0497 43 61 66). 

Alvast dank voor jullie steun! 

Keep calm, play hockey and … drink some good wine!  

25/10/2022: Top-opleiding Start 2 Coach Hockey van Niels voor 24 van onze trainers en coaches op HCL! 

We zijn één van de eerste clubs in België waar onze trainers en coaches de vernieuwde Start2Coach opleiding van de VHL/Vlaamse Trainersschool kunnen volgen. Alle plaatsen waren snel volzet met een goede groep. 

Deze opleiding bestaat uit interessante theoretische en praktische sessies voor trainers en coaches. En belangrijk: deze module (M1 S2C) maakt deel uit van de Initiator cursus.. (Indien geslaagd ben je alvast vrijgesteld voor 15 uur van de 53 uur en hoef je dus nog maar 38 uur te doen voor Initiator).

De cursus bestaat uit 2 delen, en wordt in 18 uur totaal gegeven waarvan 6 uur via E-learning. We zijn al halverwege :-)

25/10/2022: Het hockeyseizoen is al even bezig! Misschien ben je nieuw in hockey en moet je je scheidsrechtersexamen doen (drilster) en wil je graag nog eens een overzicht, of heb je zelf al wat wedstrijden begeleid, of wil je gewoon wat meer weten van de spelregels..

We organiseren voor de U10-12 (half veld) en U14 en hoger (volledig veld) categorieën een info-avond om nog eens in de spelregels te duiken.

Wie? (startende) scheidsrechters, coaches, spelers die scheidsrechtersexamen moeten doen, ouders, en iedereen die interesse heeft in hockey (spelverloop, regels, …)

Waar? Clubhuis Hockeyclub Lokeren

Wanneer? Woensdag 9 november. Welkom om 19:45u start om 20u (einde rond 21.30u)

Bij voorkeur even inschrijven via het formulier zodat we een indicatie van aantal aanwezigen hebben.

Alvast bedankt en tot binnenkort!

25/10/2022: De inschrijvingen voor ons herfsthockeykamp lopen op volle toeren. Nog niet ingeschreven? Klik dan hier. Nu ook mogelijk om per dag in te schrijven. 

 

Een goede mix van het oefenen van de hockey skills en plezier onder begeleiding van ervaren hockeytrainers! Voor hockeyspelers U9-U14, van woensdag 2 nov tot en met vrijdag 4 nov 2022. Voor programma en details, zie lees meer. 

kaas

09/10/2022: Beste fijnproevers,

De kaas- & wijnavonden, die dit jaar door gaan op vrijdag 11 en zaterdag 12 november (18u30), zijn inmiddels een begrip binnen de club.

Zij blijven een ideale gelegenheid om, in teamverband of gezellige 'bende', dan wel in meer besloten gezelschap, te genieten van de lekkerste kazen en wijnen.

Voor de selectie van de kazen worden we terug bijgestaan door Mili, in wie we inmiddels een zoveelste partner gevonden hebben waarop we kunnen rekenen.

Liever de fijne vleeswaren.... ook daar wordt voor gezorgd!

De wijnen die we jullie kunnen schenken, ook in BOB-formule of te overrulen door wat fris, zijn stuk voor stuk toppers die we jullie graag aanbieden in de wijnactie van dit jaar. Een uitstekende gelegenheid dus om deze alvast beter te leren kennen, en we zijn uiteraard benieuwd naar jullie keuze/voorkeur!

Voor het gezellige kader wordt, geheel eigen aan onze club, uiteraard gezorgd.

Inschrijven voor vrijdag 11 november, 19u, kan hier.

Inschrijven voor zaterdag 12 november: VOLZET

De plaatsen zijn beperkt!   Grtz!

Het event-team, Hockey Club Lokeren vzw.

Inschrijven en meer info bij Lees Meer...

26/09/2022: Het hockeyseizoen is al even bezig! Misschien heb je zelf al wat wedstrijden begeleid of wil je wat meer weten van de spelregels.. We organiseren voor de U7-8-9 categorie een info-avond om nog eens in de spelregels te duiken.

Wie? (startende) spelbegeleiders, coaches ,ouders, iedereen die interesse heeft in hockey (spelverloop, regels, …)

Waar? Clubhuis Hockeyclub Lokeren

Wanneer? Woensdag 5 oktober, Welkom om 19:45u start om 20u (einde rond 21.30u)

 

Bij voorkeur even inschrijven via het formulier zodat we een indicatie van aantal aanwezigen hebben.

Alvast bedankt en tot binnenkort!

04/09/2022: Vanaf dit seizoen heeft onze club niet één, maar twee API’s! Nelly Spitaels krijgt er een collega bij, namelijk Heidi Verdurme. Heidi speelt hockey bij onze trimmers en is mama van Lot (Dames 2), Nora (U14 G2) en Stien (vroeger U19G2) Muller.

 

Wat is een API ook alweer? Een AanspreekPunt Integriteit. Zie het als een vertrouwenspersoon, waarbij je terecht kan als je binnen onze club in een situatie belandt waarbij sprake is van discriminatie, pesterijen, geweld of (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

Onze API’s hebben beide een professionele achtergrond die hen voor deze taak geschikt maakt, maar volg(d)en ook opleidingen terzake, georganiseerd door de Hockeybond en Sport Vlaanderen.

Je kan Nelly en Heidi bereiken via het mailadres api@hockeylokeren.be of gewoon aanspreken wanneer ze op de club zijn. Wat je met de API’s bespreekt, is strikt vertrouwelijk.

Dankjewel Nelly en Heidi voor jullie engagement!

24/08/2022:De langverwachte, nieuwe clubtenues liggen te blinken in de winkel van DNA Hockey, gelegen aan de Antwerpsestraat 482 in Boom.

 

Hieronder vind je alle praktische info. Mocht er toch iets niet duidelijk zijn, stuur gerust een mailtje naar clubkledij@hockeylokeren.be.

 

1. Besteld - bestellen

Heb je de voorbije maanden een tenue online besteld bij DNA, dan krijg je het tenue in de loop van deze of volgende week thuis gestuurd.

De levering van de sokken loopt jammer genoeg vertraging op. Heb je reeds sokken besteld, dan zal je die kunnen afhalen in het clubhuis – datum wordt nog gecommuniceerd. Voorlopig kan je de sokken van vorig jaar nog gebruiken. Zijn deze kapot of ben je nieuw in de club, vraag dan aan de bar of er nog sokken in jouw maat zijn. We hebben nog een stock van ‘oude’ sokken, dus hopelijk kunnen we je zo tijdelijk depanneren.

We herinneren jullie graag aan onze actie waarbij de sokken gratis zijn, wanneer je het volledige tenue aankoopt vóór 1 september.

Heb je nog geen kledij besteld, maar was je aanwezig op één van onze pasmomenten, check dan de juiste maten in de mail die je ontving als geheugensteuntje (let op: dat is dus géén bestelling).  Je kan dan zelf kiezen of je het tenue online bestelt of je liever langsgaat in de winkel van DNA. Vind je onze clubkledij niet meteen terug op de website van DNA, typ dan Lokeren in bij de zoekfunctie & je krijgt alles te zien.

Heb je nog geen kledij besteld en was je niet aanwezig op één van onze pasmomenten, dan raden we je aan om zo snel mogelijk de kledij te passen. De maten komen niet altijd overeen met je normale kledingmaat, en bedrukte shirts kunnen niet meer ingeruild worden. Passen kan komende vrijdag 26/08 tussen 17-20u in het clubhuis, op wedstrijddagen in het clubhuis en in de winkel van DNA in Boom.

Er is op dit moment grote drukte bij DNA, bedrukking kan in deze periode niet à la minute wanneer je in de winkel bent. Heb je een bedrukking nodig, vraag die dan eerst aan via de website van DNA (klik op printshop en daarna op ons clublogo). Na 1 tot 3 werkdagen krijg je bevestiging dat je print klaar is, zodat ze deze in de winkel na het passen direct op het shirt van jouw keuze (maat) kunnen zetten. Ga dus pas naar de winkel om te passen als je bericht gehad hebt dat de print klaar is, zo vermijd je dat je 2 maal naar Boom moet.

Lees meer over bedrukking, trainerskledij en overige clubkledij

Recent
Samen op weg naar een duurzame hockeyclub!
04/02/2024 Als club hebben we ons geëng
04/02/2024
Maak kennis met Stefan Maes – gastspreker op het Business Networking Event
04/02/2024 Op 21 maart verwelkomen we op
04/02/2024
Business Netwerk Event 2024
Direct inschrijven kan hier!
30/01/2024
HCL Samenwerking met ToPP - Total Performance Partner !
08/01/2024: Onze Hockeyclub Lokeren is
08/01/2024
Herstart trainingen en wedstrijden in 2024
04/01/2024: Het nieuwe jaar is van start
04/01/2024
Happy New Year!
30/12/2023
Tom Boon Hockey Camps in de zomer op HCL - inschrijven vanaf 7 jan 2024
24/12/2023: Evenals vorige jaren en dank
24/12/2023
Winterhockey
08/12/2023 Oost-Vlaams Wintercriterium
08/12/2023
Coming up..
Gold Sponsors
Sponsors
Verjaardag
02/03
Merel Boeykens
04/03
Femke Van Cleemput
04/03
Kenneth Van Daele
04/03
Yoni WAEGEMAN
05/03
Matisse Martens

Hockey Club Lokeren | Accommodatie : Heilige Geestmolenstraat 42B, 9160 Lokeren | info@hockeylokeren.be

© 2019, website powered by Twizzit.com