Hockey is een stick- en balspel dat op gras of kunstgras wordt gespeeld. In een wedstrijd staan twee teams van elk elf spelers tegenover elkaar. Alle spelers hebben een stick met een kromme haak, waarmee zij de bal slaan, pushen of stoppen. Doel van het spel is om zoveel mogelijk doelpunten te scoren; liefst meer dan de tegenstander uiteraard. 

 

 

Lees meer bij "Lees meer"..


 

 


Hockey, sport met de 3 F'en: Familie, Fair-Play en Fun

Hockey wordt gespeeld op een kunstgrasveld dat iets kleiner is dan een voetbalveld. Het wordt gespeeld met een stick en een massieve bal die ongeveer 160 gram weegt. De regels zijn eigen aan het hockey en dienen aangeleerd en geëerbiedigd te worden om volkomen veilig te kunnen hockeyen.
Het respect voor de tegenstander is van kapitaal belang. Deze sport wordt beoefend onder toezicht van coaches en 2 scheidsrechters per wedstrijd.

Welke uitrusting ?

Naast de onderscheidende shirt, short en kousen van de club, zal men een aan de lengte en de kracht van de speler aangepaste stick, een tandbeschermer en scheenbeschermers moeten kopen. De schoenen zijn eveneens specifiek voor het hockey, ze dienen geschikt te zijn voor kunstgras. 

Spelregels en reglementen

Hockey wordt gespeeld door 2 ploegen van 11 spelers op een veld van 91 meter lang en 55 meter breed.
Een standaard wedstrijd bestaat uit 2 speeltijden van 35 minuten met een pauze van 5 minuten.
De bal mag enkel gespeeld worden met de platte kant van de stick.
De speler, uitgezonderd de keeper, mag de bal niet met enig deel van het lichaam raken.
Een doelpunt is enkel geldig als de bal geraakt wordt door een aanvaller in de doelzone (halve cirkel van 16m vanaf het doel).
De winnende ploeg is degene die het meest aantal doelpunten heeft gescoord op het einde van de 2 speeltijden. Bij gelijkheid van doelpunten betreft het een gelijkspel.