Graag willen we laten weten dat ook wij uiteraard de situatie rondom Covid van dicht opvolgen. Sinds de Veiligheidsraad van vrijdag 24 april heeft de hockeywereld weer een positief perspectief wat betreft een gedeeltelijke herstart van ploegsporten die in openlucht worden beoefend. Het is echter belangrijk om van het begin te onderstrepen, dat dit volledig onder voorbehoud is van een gunstige evolutie (daling) van het aantal besmettingen en de hoeveelheid personen die opgenomen moeten worden wegens een COVID-19 besmetting. Als die evolutie in de cijfers geen stabiliteit vertoont, is het goed mogelijk dat de herstartmogelijkheden in negatieve zin herzien worden.

We volgen in deze uiteraard volledig de richtlijnen van de overheid, gemeente en de hockeybond.

De hockeybond heeft alle clubs laten weten dat het hun bedoeling is om uniforme en gemeenschappelijke richtlijnen voor te stellen, om te helpen met de herstart van de trainingen in de clubs, om deze op een veilige en gecoördineerde manier te organiseren. De volgende elementen maken er deel van uit :     

  • een gezondheidsprotocol, met aanbevelingen op het vlak van hygiëne en sociale contacten;
  • voorbeelden van oefeningen, in lijn met wat de officiële aanbevelingen toelaten;
  • een communicatie kit die clubs kunnen helpen om snel met hun leden en medewerkers te communiceren.

 

Ook wij bij Hockey Club Lokeren zijn er klaar voor - en onze trainers zien er naar uit - om zodra het is toegestaan, aangepaste hockeyactiviteiten (trainingen, onderlinge wedstrijden, toernooivormpjes, ..) te organiseren. Het zal misschien een beetje aanpassen zijn, maar we gaan al blij zijn weer iets van hockey te kunnen doen!

Nog even voor de duidelijkheid: Het blijft dus zo dat - tot specifiek tegenbericht - op onze club, op onze velden, in ons clubhuis, geen enkele activiteit is toegelaten. Zelfs niet met 2 of 3 even een balletje slaan.